Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hier vind je een antwoord op heel wat vragen. Vind je toch nog geen antwoord? Neem dan zeker contact op en wij helpen je met plezier verder.

info@persoonlijkgeschenk.be

Waarom is de prijs voor alcohol relatief hoog?

In de EU worden accijnzen geheven op alcohol. Alhoewel we één Europa zijn verschillen deze accijnzen per land. België is echter koploper in het heffen van accijnzen op spirits. Een grote hap van de verkoopprijs gaat dan ook naar accijnzen en BTW.

Hoe moet ik mijn vat bewaren?

De idéale omstandigheden om een vat te bewaren zijn onder de condities van een hoge luchtvochtigheid en lage omgevingstemperatuur. Op deze manier zal er weinig water en alcohol verdampen uit het vat. De meeste kelders zijn dus geschikt om het vat te bewaren. We begrijpen natuurlijk ook wel dat u dit vat wil tonen aan uw vrienden en familie. Het is geen enkel probleem om dit vat een paar keer uit de kelder te halen om in de woonkamer te laten pronken bij gelegenheden.

Mijn vat is niet helemaal waterdicht, wat nu?

Zelfs wanneer de procedure nauwgezet gevolgd is voor het correct in gebruik nemen van het vaatje kan er bij de minderheid aan vaatjes toch een enkel lekje zijn. Deze lekjes komen voor onder de vorm van een drupje om de x aantal minuten. Hout is immers een natuurproduct en doordat het hout de vloeistof opneemt gaat het uitzetten. Deze uitzetting heeft als gevolg dat het lek toch spontaan zal dichten, hier kunnen echter enkele weken overgaan.

Ik heb al mijn whisky opgedronken, mijn vat is leeg. Wat nu?

Het houten vaatje is nooit verloren. Dit kan terug opgevuld worden met blank distillaat.
Blank distillaat zal in de toekomst aangeboden worden in de webshop.
De werking van het vat op het nieuwe distillaat zal uiteraard een beetje minder effect geven daar er al tannines van het hout door de alcohol uitgeloogd zijn. Voor verdere informatie en vragen, stuur een mailtje naar info@persoonlijkgeschenk.be

Wat zijn de voordelen van een eigen houten vat?

Het voordeel is simpel. U heeft alle controle en kent de waarheid als geen ander over de effectieve ouderdom van uw whisky. Vaak moet er ook vertrouwd worden op de integriteit van de distilleerderijen als het op ouderdom van de whisky komt, want wie controleert deze op echtheid?

Het is trouwens ook een uniek concept dus ook jij zal uniek zijn met een eigen houten vaatje.
Het vat wordt tevens voorzien van een gepersonaliseerd gouden plaatje dat we zelf in ons atelier maken met onze CNC freesmachine.

Is het mogelijk om al eens GillBro whisky te proeven die een paar jaar op vat gelegen heeft?

Binnenkort is het mogelijk om een staaltje te bestellen via de webshop.

Hoe worden deze vaatjes geleverd?

De geleverde doos bestaat uit de volgende inhoud:

  • houten vat 5l
  • staander voor houten vat 5l
  • 5l blank distillaat 60% in jerrycan van 5l
  • gebruiksaanwijzing

Het blanke distillaat is afkomstig van meerdere gerst mouten. Deze mouten gebruiken we om bier te brouwen, want whisky is immers gedistilleerd bier. Het distilleren van het bier gebeurt in onze eigen distillerie te Neerlanden. Na 6 maanden op houten vat mag dit distillaat de naam moutwijn dragen. Na 3 jaar echter krijgt het distillaat de naam whisky. Hoe langer deze vloeistof in het vat zit des te meer er zich esters zullen vormen door de reactie met de aanwezige alcohol. Niets belemmert u echter om tussendoor al eens te proeven van deze godendrank.

Kan je wat meer vertellen over GillBro whisky?

De volledige geboorte van GillBro Whisky vindt plaats in de distillerie van Neerlanden. GillBro whisky is een single malt whisky met kruidige aroma’s en subtiele noties van exotisch fruit en peper. De whisky wordt ook gekenmerkt door een licht rokerig aroma. Door het lang in een houten vat te bewaren ontwikkelen zich esters dewelke voor een ultieme smaakbeleving zullen zorgen. Deze smaakbeleving kan alleen maar ontstaan door de werking van whisky op een ademend houten vat. De houtkeuze van onze vaten is gevallen op Franse eik doorheen een lang selectieproces.

Kan ik ook likeuren zonder alcohol kiezen?

We proberen er alles aan te doen om de klant tegemoet te komen. Indien er van elke smaak minimaal 1l wordt besteld (20 flesjes van 50ml) kunnen we aan deze vraag tegemoet komen. Stuur je vraag naar info@persoonlijkgeschenk.be

Is het ook mogelijk om minder dan 10 flesjes te bestellen (voor op mijn presentatierekje) ?

Natuurlijk, klant is koning. Dit is echter niet standaard opgenomen in de programmering van de webshop. Stuur je vraag met je persoonlijke wens naar info@persoonlijkgeschenk.be

Hoeveel flesjes kunnen er op het presentatierekje staan?

Standaard kunnen er 35 flesjes op de bovenste plank staan en 45 op de onderste plank met een elegante uitstraling. Wanneer je ze echter tegen elkaar plaatst zonder tussenruimte kan het presentatierekje een capaciteit van 100 flesjes aan.

Wat is het verschil tussen de eiken kistjes en deze uit vurenhout?

Beide kistjes zijn met vakmanschap en liefde in onze schrijnwerkerij gemaakt.
Eikenhout is afkomstig van eiken en vurenhout is afkomstig van fijnsparren.
Zowel het vuren als het eiken kistje wordt gemaakt uit gerectificeerde timmerpanelen in onze eigen schrijnwerkerij. Een eiken kistje geeft van nature iets meer uitstraling en laat het kistje iets luxueuzer overkomen. De keuze is aan jou.

Is het mogelijk om het etiket van een zelf gekozen naam en logo te voorzien?

Natuurlijk! Alles aan het etiket kan gepersonaliseerd worden. Op de site staan enkele voorbeelden waar je uit kan kiezen maar het staat je geheel vrij om zelf een afbeelding te kiezen en door te sturen. Vaak wordt ook de eigen tekening van het geboortekaartje gekozen. Wees wel voorzichtig, op afbeeldingen kunnen auteursrechten rusten, deze mogen wij niet gebruiken zonder toestemming van de oorspronkelijke auteur.

Kan ik de likeur kiezen waarmee mijn flesje wordt gevuld?

Natuurlijk! In het keuzemenu kan je simpelweg aangeven welke smaak je in je flesje wilt.

Hoe worden onze likeuren bereid?

Alle likeuren worden bereid uit natuurlijke aroma’s. Deze aroma’s zijn afkomstig uit natuurlijke fruit- en plantenextracten en bevatten geen chemische kleurstoffen of bewaarmiddelen. Alle likeuren worden via een eigen receptuur gemaakt. ©GillBro

Kan ik mijn artikel ook ter plaatse komen ophalen om alzo de verzendkosten uit te sparen?

Natuurlijk! Adresgegevens kunnen hogerop in deze FAQ teruggevonden worden.
Stuur een mailtje naar info@persoonlijkgeschenk.be om een gepast moment af te spreken.
In dringende gevallen mag u ons altijd bellen.

Wie draagt de kosten bij terugzenden van het product?

Omdat alle artikelen gepersonaliseerd zijn is de terugname van het artikel niet mogelijk.

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Afhankelijk van het tijdstip van uw bestelling, de drukte en het ontvangen van de betaling ervan proberen we uw order binnen 2 werkdagen te verzenden. We doen ons best om zo snel mogelijk te verzenden maar we willen niet inboeten op de geleverde kwaliteit van uw persoonlijk geschenk.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Verzendkosten bedragen €5,70 binnen België ongeacht het aantal artikels.

Naar waar verzenden jullie?

Voorlopig worden pakketjes alleen maar binnen België verzonden omwille van de regelgeving inzake accijnzen. Van zodra onze vergunning ‘entrepot’ afgeleverd wordt door douane en accijnzen zal verzending binnen Europa mogelijk zijn. Vermoedelijk zal deze vergunning eind 2020 afgeleverd worden.

Wat zijn de contactgegevens van GillBro?

Postadres distillerie/atelier

Wim Gillard
Bergstraat 30
3404 Neerlanden
België

Overige contactgegevens?

E-mailadres: info@persoonlijkgeschenk.be
Mobiel: +32 474 09 36 05